Радостин Василев: ИТН предаде народа, не подкрепяйте преврата в държавата

0
Гледам бившите ми колеги и виждам в техните лица един огромен срам
Гледам бившите ми колеги и виждам в техните лица един огромен срам Снимка: БТА

Гледам бившите ми колеги и виждам в техните лица един огромен срам

Не подкрепяйте преврата в държавата, тя ни е по-важна от всичко, обърна се министърът на младежта и спорта Радостин Василев към депутатите по време на дебата за предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Под искането за оставка на Минчев са се подписали 120 депутати от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

Днес за вас е началото на един цивилизационен избор - между дълго критото зло, в което аз съм имал участие две години, без да знам това, и доброто, коментира Василев. Аз не съм предател, моите колеги не са предатели, заяви той. Радостин Василев посочи, че е основал "Има такъв народ", създавал структури на партията, бил най-ревностният защитник на Слави Трифонов и най-големият критик на Кирил Петков, но аз не мога да предпочета своя лидер пред българския народ, когато ИТН застава до ГЕРБ и ДПС. За първи път от 12 години държавата е напът да си върне заграбени бизнеси, отбеляза той. "Капъкуле, г-н Слави Трифонов", допълни Василев. По думите му, той е бил единственият министър на ИТН в това правителство.

Радостин Василев посочи, че днес гледа своите колеги Ива Митева, проф. Андрей Чорбанов, Златомира Мострова и вижда в техните лица един огромен срам.

"Повярвайте ми, те не искат да стоят до г-н Тошко Йорданов в момента", коментира той и отбеляза, че се изказват само Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

"Г-жо Митева, работил съм с Вас две години, призовавам Ви, не ставайте предател, не поемайте поста председател, защото ще бъдете най-мразената личност в България", заяви Василев. По думите му, ИТН предаде българския народ и никога повече няма да участва в това НС.

След това проф. Андрей Чорбанов излезе на трибуната за лично обяснение. Аз съм горд основател на партията "Има такъв народ" и двата пъти, и пред моите избиратели трябва да заявя, че участието ни в тази коалиция ни коства страшно много, каза той. Чорбанов посочи, че са загубили голяма част от своите поддръжници именно заради участието им в коалицията в опити да направят нещо полезно за държавата. Искрено се надявам, че това ще се промени бързо и ще се намерят хората, които ще имат волята и желанието да променят всичко това в държавата, допълни той.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов също взе думата и нарече Радостин Василев, който напусна залата по време на неговото изказване, лъжец.

Председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски коментира, че 16 юни е денят на българските излъгани избиратели. Тези, които бяха по площадите, никога не са очаквали, че "Възраждане" ще се подпишат в една подписка с ДПС за сваляне на председателя на НС, посочи той. Свиленски попита ИТН как ще обяснят на избирателите си, когато председателят на групата им е говорел за Джипко Бибитко, че под искането им за оставка на Минчев са подписите на депутати от ГЕРБ. Те не искат коалиция с ГЕРБ, допълни той.

ДПС, ИТН, ГЕРБ - това е възможната коалиция, другата коалиция, за която се опитвахме да работим шест месеца, вие записвахте листчета, спекулирахте и ги изкарвахте по медиите, това не е коалиционно поведение, коментира Георги Свиленски. Той отбеляза, че когато си в коалиция, трябва да си почтен и коректен и след като се разделиш с партньорите си.

Свиленски се обърна и към Минчев: "Имате пълната подкрепа на нашата ПГ". Вероятно ще бъдете сменен, но ще останете председателят на това 47-о НС, допълни той.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов го репликира: "Събрахте несъбираемото, ама вие го направихте". Не сме молили "Възраждане" да се подписват, не сме ходили да им предлагаме постове, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари