Радослав Росенов записа „странна“ загуба в Ташкент

0
Ограбиха националите ни на Световното, написаха от Българската федерация по бокс
Ограбиха националите ни на Световното, написаха от Българската федерация по бокс Снимка: Facebook

Ограбиха националите ни на Световното, написаха от Българската федерация по бокс

Несправедливи съдийски решения белязаха участието на националите ни на четвъртфиналите на Световното първенство в Ташкент днес. Радослав Росенов и Хавиер Ибаниес надиграха категорично съперниците си, но въпреки това, след преразглеждане на срещите, останаха с горчив привкус след странни „загуби“ с неединодушно решение. Така те бяха спрени в опита им да достигнат до полуфинал и да си гарантират минимум бронзови отличия в узбекистанската столица.

В категория до 60 килограма Росенов категорично надигра шампиона на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания. Българинът, който е само на 19 години, доминираше в хода на цялата среща, но противно на случващото се на ринга реферът вдигна ръката на противника му след преразглеждане на двубоя. И така Радослав остава на пето място в класирането.

По сходен начин се разви и мачът на Ибаниес. Националът ни при 57-килограмовите опита да наложи своето темпо срещу индиеца Хусам Мохамед. Той търсеше боя, докато съперникът му не спря с накъсването на играта и нечистата игра, но така и не получи предупреждение. Въпреки всичко Хавиер продължи да преследва победата, но след ново преразглеждане към полуфинал се отправи Мохамед.

Поражение допусна и Ергюнал Себахтин при 48-килограмовите. В повторение на финала от Европейското първенство в Ереван, родният национал бе спрян от грузинеца Сахил Алахвердови. 22-годишният българин, който е дебютант на такъв форум, бе равностоен в първите два рунда, но в третия поизостана и загуби с 0:5 гласа.

В категория до 75 килограма Рами Киуан имаше тежка задача срещу действащия световен шампион Йоенли Мартинес от Куба. Националът ни опита да стои равностойно срещу много класния си противник, като във втория рунд показа част от арсенала си, но в крайна сметка това не бе достатъчно и се стигна до поражение с 0:5.

Въпреки негативния развой на срещите и горчивия привкус, който остана след меко казано спорните съдийски решения, националите ни заслужиха адмирации за много силната си игра. Те показаха сериозно израстване по пътя към спечелване на квоти за Париж на Европейските игри в Краков следващия месец.

Припомняме, че за последно България имаше четирима участници на четвъртфинал на Световно първенство преди 22 години в Белфаст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари