Радослав Росенов спечели златен медал на Европейското първенство по бокс

8
Европейско злато за България
Европейско злато за България Снимка: БТА / Архив

Европейско злато за България

Състезателят на БК „Русе“ Радослав Росенов спечели титлата на Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва (Черна гора), след като завоюва златния медал в категория до 60 килограма.

На финала 19-годишният национал се справи с представителя на Русия Константин Ополский. Росенов ликува за втори път в кариерата си в тази възрастова група и вече има пест европейски титли. Той стигна до успех с 5:0 съдийски гласа, като резултатът е напълно заслужен с оглед представянето на двамата.

Българският боксьор разгърна големия си потенциал и от самото начало на срещата доминираше. Росенов показа отлично чувство за дистанция и с много движение по ринга не остави шанс на Ополский. Той взе аванс след първите два рунда, след което затвърди превъзходството си в третия за чистата победа.

Ясен Радев и Ергюнал Себахтин станаха вицешампиони на Европа. В категория до 54 килограма Радев, който е двукратен златен европейски медалист при младежите, отстъпи в много здрава битка на Андрей Петливанян. Двамата проведоха тежък сблъсък, в който националът ни започна по-добре и успешно компенсира ръстовата разлика, която бе в полза на представителя на Русия. Те си размениха по един рунд, а е третия имаше повече борба, отколкото игра. В крайна сметка всичко се реши от съдиите, които посочиха руснака за победител с 4:1 гласа.

Себахтин пък не успя да се качи на ринга за своя финал с Мушег Баяндурян (Русия). В категория до 48 килограма българинът трябваше да се примири със сребърния медал след лекарска забрана заради контузия.

Така България приключи надпреварата със златен, два сребърни и един бронзов медал, след като Уилиам Чолов се нареди трети при 75-килограмовите. Отборът беше воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари