Работниците на Миньо Стайков блокираха пътя Карнобат - София

0
Ние не сме престъпници
Ние не сме престъпници

Работници от затворените фабрики на "Винпром Карнобат" блокираха пътното платно от Карнобат за София, предава БТА.

Недоволните протестират трети ден с искане да бъдат върнати на работните им места. Протестиращи носеха плакати "Ние не сме престъпници". Те казаха, че са обречени на глад, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е неоснователно. В трите завода и обектите на фирмата работят повече от 2000 души. Заводите за производство и преработка на алкохол на бизнесмена Миню Стайков са запечатани от служители на Агенция "Митници".

Кметът на Карнобат Георги Димитров заяви, че ако фабриките останат затворени, това ще е изключително пагубно за местната община, тъй като тя е зависима от този бизнес.

Струпване на недоволни има и пред централния вход на завода в село Церковски с искане да бъдат допуснати до работните им места. Пред портала на производствената база в село Венец също има работници с плакати и знамена. Вчера недоволните блокираха за три часа движението на железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена близост до завода в село Церковски.

От управата на "Винпром Карнобат" казаха, че камиони пълни с грозде чакат пред обектите, а продукцията гниела.

Днес изтича 48-часовият срок, който бе наложен от Агенция "Митници" за запечатването на обектите. Заповедта е обжалвана. Очаква се Районният съд в Карнобат да излезе с решение дали да бъде удължен срокът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Смеех се на дебелите - надебелях...
Смеех се на лудите - полудях...
Сега се смея на богатите.
Няма ефект!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари