Работилници за мартеници заработиха в детски градини и училища

0

Работилница за мартеници отвори врати днес в ЦДГ „Червената шапчица”. Децата, съвместно с представители на Общински младежки дом – Русе, Младежкия парламент и стажанта към Комисията за закрила на детето – Русе Димитър Димитров изработваха мартенички за здраве и късмет.

Малчуганите споделиха с по-големите своите идеи за интересни мартеници, а гостите от своя страна ги научиха на разнообразни техники за изработване на символите за здраве.

От 25 до 28 февруари Общинският детски център за култура и изкуство и Школата за традиционен бит и култура „Непресъхващ извор” също организират пътуваща работилница по училища. Тя преминава под надслов „Прошка ти искам, прошка ти давам”. Инициативата се организира във връзка с предстоящия народен празник Сирни заговезни и е насочена към ученици от І до ІV клас.

Децата имат възможност да се запознаят с характерното за празника и да изработят интересни кукерски маски. Всички материали, необходими за работилничката, са осигурени от Общинския детски център за култура и изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари