R&B изпълнители пеят благотворително в подкрепа на тежко болна жена в Русе

0
R&B изпълнители пеят благотворително в подкрепа на тежко болна жена в Русе
Снимка: Камен Цолев

Благотворителен концерт за набирането на средства за лечение на тежко болната Мария Иванова Стоименова ще се проведе в „Канев център“ към Русенския университет на 27 март от 19.00 часа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Русе.

Жената страда от тежко заболяване – тумор в мозъка, усложнено от съпътстващо автоимунно заболяване. Претърпяла е високо рискова операция в българска болница, но тя не е довела до очаквания резултат. Точно обратното - появили са се следоперативни усложнения, нямащи нищо общо с предоперативното й състояние.

При операцията са срязани очни нерви на дясното око, което довежда до усложнения със зрението и се стигна до пареза на дясната част на лицето на Мария Стоименова. На базата на наличните медицински документи и материали от образната диагностика са проведени консултации и с други водещи в областта български екипи.

Поради още по-висок риск при повторна интервенция, обусловен от разположението на образуванието във функционална зона на жизнено важни центрове, както и наличните съпътстващи заболявания, жената е насочена от опериращия екип за лечение в Турция.

Сега на Мария, която с решение на ТЕЛК е 100% инвалидизирана, й предстои втори прием в Медицинския център “Анадолу”, Турция.

За целта са необходими 35 000 евро, без да се отчитат транспортните разходи и тези за престой за нея и за придружител, както и други съпътстващи такива, които вече са извън възможностите на семейството, тъй като всички направени до момента значителни разходи в България и Турция са били изцяло за тяхна сметка.

Концертът е четвърти по рода си и е продължение на усилията за набиране на средства за лечението тежко болната жена. В концерта в нейна подкрепа ще се включат голяма група R&B изпълнители от цяла Балгария, сред които Big SHA (Мишо Шамара), Sarafa, STZ otbora, Releto, Mistar boss, Liceto X, Joker Flow, 42, Mikifinn, Tarikata, Troi, SG`VULGAR, MFZanimation (Bobi Kinta, F.O., Dim4ou, G.F.E, Pain, Tlay, D-zasta, M.W.P.) и др.

Във фоайето на залата на „Канев център“, която е със 790 места, ще има поставени и кутии за дарения, така че хора, които са съпричастни и биха искали да подкрепят инициативата, но харесват друг тип музика, могат да изразят своята подкрепа за болната жена. Също така, на плакатите за събитието и на гърба на поканите са посочени банкова сметка, PayPal акаунт и Facebook инициатива.

Семейството на Мария изказва предварителната си благодарност към всеки, който помогне за набирането на средства за лечението на жената.

Покани за благотворителния концерт могат да бъдат закупени на посочените в плаката места; от организаторите (GSM: 0898 796 163, 0896 608 163); в магазини „Мания”; кафе „Бига бар“ и на касите на „Канев център“ (в главната сграда на Ректората на РУ „Ангел Кънчев“) тел. 0878 488 802, 0885 009 249 – от 10:00 до 16:00 ч. (без събота и неделя).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари