Queen пуска забравена песен с Фреди Меркюри

2
„Face It Alone“ е записана две години преди смъртта на певеца
„Face It Alone“ е записана две години преди смъртта на певеца Снимка: GettyImages

Парчето е от записите за албума The Miracle от 1989 година

Нова песен на „Куийн“ с Фреди Меркюри ще излезе наесен, съобщиха Брайън Мей и Роджър Тейлър, цитирани от Площад Славейков.

„Face It Alone“ е „малко бижу от Фреди“, записано покрай работата за 13-ия студиен албум на групата „The Miracle“ от 1989 г., разказват музикантите пред Би Би Си. Меркюри си отива две години по-късно.

Парчето се очаква да излезе през септември и Роджър Тейлър го определя като „чудесно, истинско откритие“. Групата забравила песента, споделя той, а когато се сещали за нея, смятали, че няма как да я „спасят“.

„Криеше се на открито – допълва Мей. – Връщали сме се към нея много пъти, но сме си мислели, че просто няма как да я поправим. Но всъщност отново я погледнахме и нашия екип с инженери много помогна, каза какво може да се направи. Беше малко като да зашиеш различни части заедно, но се получи много красив и емоционален запис.“

„Много страст има в него“, съгласява се Тейлър.

„The Miracle“ получава добри отзиви от музикалните критици, особено за вокалните възможности на Меркюри, на места граничещи с оперно пеене. Ревю на „Ролинг Стоун“ от 1989 г. го коментира по-скоро позитивно, но отбелязва, че албумът е „затлачен със синтезатори и стържещи барабани“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари