Путин се регистрира като кандидат за президентските избори в Русия

3
В момента за поста държавен глава се борят 11 души
В момента за поста държавен глава се борят 11 души Снимка: ЕPA / БГНЕС

В момента за поста държавен глава се борят 11 души

Руският президент Владимир Путин бе регистриран официално като кандидат за предстоящите президентски избори след събрани 315 хиляди подписа, съобщи агенция Интерфакс, позовавайки се на Централната избирателна комисия.

Гласуването ще се проведе от 15-и до 17-и март.

Както привържениците, така и противниците на Путин очакват той да спечели нов шестгодишен мандат и ако го изкара докрай, ще го превърне в най-дълго управлявалия руски владетел от 18-и век насам, отбелязва Ройтерс, цитирана от БНР.

В резултат на безкомпромисните действия срещу опозицията след началото на войната в Украйна, най-отявлените критици на президента емигрираха в чужбина или се намират в затвора.

Онези, които са срещу него, включително антивоенно настроеният кандидат Борис Надеждин, трябва до сряда да съберат необходимия брой подписи на поддръжници, за да подкрепят своите кампании, посочва Ройтерс.

В момента за поста държавен глава се борят 11 души.

Преди регистрацията на Путин руската ЦИК вече беше регистрирала трима други кандидати за президент: Леонид Слуцки, Николай Харитонов и Владислав Даванков, всички те представители на парламентарни партии.

Номинираните от извънпарламентарни политически партии трябва да представят минимум 100 000 подписа до 31 януари, а самономиниралите се кандидати като Владимир Путин трябва да съберат най-малко 300 000 подписа, за да се регистрират за президентската надпревара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    до 3
    Да са зле, колко да са зле?!? Цени от фуело-български сайт : бензин А95: Русия 1,11 лв България 2,62лв дизел Русия 1,3 лв. България 2,67 пропан-бутан Русия 0,67лв България 1,25лв https://bg.fuelo.net/world/country/44
  • 1
    4
    daskal
    Почти сигурно е, че ще спечели. Толкова е добър, че направо не оставя никакъв избор на руснаците. :)
  • -6
    3
    Колко по-зле
    В Русия горивата на бензиностанциите са на разсрочено плащане вече. Тези удариха дъното, ама копаят още.
  • 6
    2
    фена на Путин
    Незнам дали е холограма, ама куро-грамата е в кърпа вързана на хохлите прости. Че и европа ще преглъща телесни течности след нея. Икономиката и няма изпълзяване още 20 г. а и изобщо без ресурсите на Русия. Съсипахме си бъдещето заради сащ с това даване на украйна. Надавахме се, 1/3 европа е с блокирани магистрали от разярени фермери. Ще става и по зле.
  • 0
    1
    Аниматор
    Това е холограма. Няма Путлер, няма Хитлин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари