Путин: Само Аллах знае защо турците постъпиха така

1
С тези думи държавният глава започна традиционната си реч пред двете камари на парламента в Москва
С тези думи държавният глава започна традиционната си реч пред двете камари на парламента в Москва

Благодаря на нашите военни, които участват в операцията в Сирия, каза руският президент Владимир Путин.

С тези думи държавният глава започна традиционната си реч пред двете камари на парламента в Москва. "Заплахата от тероризъм нараства", допълни той. "Нашите специални служби успяха да изгонят почти всички радикални елементи от руска територия", категоричен бе стопанинът на Кремъл. "Ако някой си мисли, че ще извърши тежко престъпление и ще му се размине само със забрана на внос на домати или изгонване на строителни работници, дълбоко се лъже", заяви Путин по повод свалянето на руския изтребител Су-24 на 24 ноември от турската армия, предаде Novini.bg.

Путин също призова за създаване на международна коалиция за борба срещу тероризма под егидата на ООН. "Нашата армия и военен флот доказаха своята боеспособност. Оръжието ни действа ефективно. Нашите действия в момента са обект на анализ и изводите ще бъдат използвани за усъвършенстването на нашия военнопромишлен комплекс. Благодаря на нашите инженери, работници, на всички, които се трудят за укрепването на руската национална сигурност и благодарение на тези хора Русия демонстрира своята отговорност и зае челно място в борбата срещу тероризма", допълни Путин.

"Всеки един въпрос, всеки един проблем биха могли да бъдат решени без да се използва оръжие. Ние бяхме готови да сътрудничим с Анкара по всички проблеми и да се разберем и със съюзниците на Турция. Сега обаче само Всемогъщият Аллах знае защо турците постъпиха така", каза още Путин. Ние обаче няма да размахваме оръжия", заяви той.  "Ние много добре знаем кой в Турция купува петрол от Ислямска държава (ИД), кой въоръжава терористите", посочи руският президент.

Путин се спря и върху икономиката. Той призова селскостопанските земи, които не се използват по предназначение, да бъдат конфискувани. "Ние трябва да започнем да произвеждаме екологични храни и да започнем износ на такива храни", каза още руският президент и предложи да се улесни процедурите за регистрация и дейността на компаниите.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари