Путин обвини САЩ за напрежението в Украйна

0
Това е първи коментар на руския президент за кризата
Това е първи коментар на руския президент за кризата Снимка: РИА Новости

Руският президент Владимир Путин обвини Съединените щати, че се опитват да вкарат страната му във война с Украйна.

В първия си по-задълбочен коментар на кризата, която продължава вече няколко седмици, руският държавен глава заяви, че Вашингтон изкуствено подклажда напрежението, за да има претекст да наложи допълнителни санкции на Москва, предава БНТ.

Според Путин исканията на Русия в областта на сигурността са били напълно пренебрегнати от НАТО и съюзниците.

"Анализираме внимателно писмените отговори, които ни бяха изпратени от Съединените щати и НАТО. Очевидно е, че фундаменталните руски опасения в областта на сигурността са игнорирани. Не видяхме адекватна реакция на трите ни ключови искания - спиране на разширяването на НАТО, неразполагане на оръжейни системи близо до границата с Русия и връщане на Алианса към границите му отпреди 1997 година. Игнорирайки нашите притеснения, САЩ и НАТО се позовават на правото на всяка държава да гарантира сигурността си. Но не става дума само за това да дадеш на някого възможност да се отбранява. Важно е и това да не става за сметка на сигурността на друга държава", заяви Владимир Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари