Пуснаха под "домашен арест" задържания за подкуп служител на Министерството на спорта

0
Иван Иванов - син е обвинен, че е поискал и получил 62 000 лева от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид
Иван Иванов - син е обвинен, че е поискал и получил 62 000 лева от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид Снимка: БТА / архив

Иван Иванов - син е обвинен, че е поискал и получил 62 000 лева от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид

Служителят на спортното министерство, който беше задържан с 62 000 лева подкуп, излиза от ареста. Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов - син втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арест". Иванов е обвинен, че е поискал и получил парите от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид.

Според прокуратурата, негов помагач е баща му - също Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 година, четирикратен световен и петкратен европейски шампион, а в момента - старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести, информира БНР.

Иванов - баща прекара 72 часа в ареста, но Софийският градски съд го пусна на свобода срещу парична гаранция от 5 000 лева - решение, което прокуратурата не протестира.

Според апелативните съдии, в обвинението на Иванов - син има пропуски, от които не става ясно какво е трябвало да направи той срещу взетия подкуп, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши чиновници, един от които заместник -министър на спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари