Пуснаха на пазара първите кукли с увреждания

0

Британският производител на играчки Makies пусна нова серия кукли с увреждания.

Те са вдъхновени от кампанията Toy Like Me (играчка като мен), която се проведе в социалните медии и която окуражи родители с деца с различни увреждания да променят играчките им така, че да изглеждат като истински хора. Резултатите бяха публикувани онлайн, пише Мениджър.

Хора от цял свят споделиха снимките на своите домашни и реалистични кукли и кампанията Toy Like Me става вирусна за отрицателно време. Така щафетата бе предадена на производителите на детски играчки. Трябваше да се намери компания, която да е достатъчно смела, че да създаде официална серия от естествено изглеждащи кукли за деца с различни увреждания.

Снимките на родителите демонстрираха креативността и стремежа на родителите да направят играчки, в които децата им наистина да могат да се припознаят.

На фона на успеха на Toy Like Me, компанията Makies реши да пусне нова серия кукли със същото име.

Компанията използва 3D принтери, за да създаде елементи като слухови апаратчета, приспособления за ходене и лицеви белези.

Makies създаде момиче в инвалиден стол, както и кукли, които могат да бъдат модифицирани. Това означава, че родителите ще могат да ги променят така, че да паснат на специалните характеристики на тяхното дете.

Родителите ще имат възможност да си поръчват допълнително аксесоари като слухови апаратчета, слушалки и кучета-водачи.

Компанията се надява, че една по-положителна репрезентацията на децата чрез играчките им ще промени отношението на обществото към този тип хора. Същевременно, децата с увреждания пък ще престанат да се опитват да следват невъзможните и неестествени стандарти за красота, с които всички сме свикнали.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари