Пускат предсрочно от затвора на ромски барон!

0
Ицо Папата се готви предсрочно да излезе от Софийския централен затвор
Ицо Папата се готви предсрочно да излезе от Софийския централен затвор

Един от най-влиятелните ромски барони Христо Върбанов - Ицо Папата се готви предсрочно да излезе от Софийския централен затвор.

В началото на 2014 г. той бе осъден на 6 години затвор за изнудване на бившия шеф на "Гражданска защита" ген. Никола Николов, но подушва свободата преди дори да е излежал и половината от наложеното му наказание. Нещо повече - Методиев тихомълком е бил преместен от Софийския централен затвор в затворническото общежитие от открит тип в Казичане, където са настанени лица, осъдени за по-леки престъпления, пише Блиц.

Твърди се, че в основата на трансфера е управата на Софийския централен затвор в лицето на Йолант Йорданов. Именно пред неговата къща в Костинброд е засичан шуреят на Папата - Асен Василев.

Очевидци твърдят, че Василев е ходил на гости с пълни чанти, в които едва ли е имало само компоти и буркани с мед.

Милостивата управа на Софийския централен затвор глези Папата като ВИП посетител и задоволява капризите му. Той е пускан в отпуск почти всеки месец, а за едно от отсъствията му от затвора по Гергьовден разкри БЛИЦ в свое разследване. Тогава разкритието ни бе потвърдено от правосъдното министерство, което предизвика специална проверка по случая.

Пострадалите от деянията на Папата недоумяват как и защо началниците на затвора смятат да съдействат на Папата за предсрочното му пускане от килията, при положение, че срещу него има и висящо дело за ръководител на организирана престъпна група.

За случая е уведомено и ръководството на Прокуратурата, а жертвите на Папата са готови да потърсят правата си и в Страсбург, ако българските власти не им обърнат внимание.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари