Пускат гей - самолет! Неслучайно ще лети до...

0
Първият самолет с име Гей е „Еърбъс А330” с капацитет 350 души
Първият самолет с име Гей е „Еърбъс А330” с капацитет 350 души

Исландската нискобюджетна авиокомпания „WOW” кръсти един от новите си самолети “TF-Gay”, за да демонстрира подкрепата си за повече права на хомосексуалните хора, пише британското издание Telegraph, цитирани от bnews.bg.

Новият самолет ще бъде използван при първите полети на компанията от Исландия до Сан Франциско, които ще бъдат осъществени през юни тази година.

Сан Франциско не е избран случайно, тъй като това е градът, в който има най-много хомосексуални на глава от населението.

Първият самолет с име Гей е „Еърбъс А330” с капацитет 350 души.

„Нашата авиокомпания работи за хората и една от най-важните ни задачи е да предлага ниски цени, за да могат всички да пътуват по света и да виждат различни култури. Ние подкрепяме с цяло сърце борбата на гей хората за повече права, тъй като подкрепяме равни права за всички хора, независимо от техния пол, религия, етнос или култура”, заяви основателят на компанията компанията Скули Могенсен.

Компанията има навика да кръщава самолетите си по особен начин, като вече е използвала „TF-MOM”, „TF-DAD”, „TF-SIS”, „TF-BRO”, „TF-SON” и „TF-KID”.

Италия пък разреши съжителството между хомодвойки без брак.

Източник: bnews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари