Психиатър: Пеевски е ново издание на Борисов от неговия турбопериод

3
Пеевски е турболидер, силова фигура, която конкурира реалния министър-председател, допълни психиатърът
Пеевски е турболидер, силова фигура, която конкурира реалния министър-председател, допълни психиатърът Снимка: БТА

Пеевски е турболидер, силова фигура, която конкурира реалния министър-председател, допълни психиатърът

„Това управление ще бъде запомнено с това, че беше нелепо. Именно по типа на неговата изначална организация“, коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV психиатърът д-р Николай Михайлов.

„Всички констатират това и се затрудняват да прогнозират неговата съдба, както и да проследяват неговите стъпки. Те потъват в неяснота, доколкото предполагат задкулисни разговори, пререкания, кризисни моменти на надвесване над бездна и след бързо сепване осъзнават неизбежността да бъдат заедно. Структурата на българската партийна система до началото на войната в Украйна беше такава, че се произвеждаха избори без решение. Никой не може да управлява самостоятелно“, добави той.

„Въпросът за коалицията стои императивно. Второто условие, което прави тази неизбежност, е свръхзадачата на това управление да обезпечи стабилност на една прифронтова държава до война – да обезпечи реализацията на съюзническите задължения. Това стои като императивна задача на това управление. Така то е и свикано“, посочи Михайлов.

„Има наддаване кой да бъде евроатлантик. Тази сглобка представлява една насипна политическа реалност. Тази фрагментирана ситуация няма собствено лидерство. Това е голяма беля. Има трима души, които носят на плещите си, но са твърде заинтересовани – Борисов за ГЕРБ, Василев за ПП-ДБ и третият е Пеевски. Пеевски е свръхстранната фигура. Той играе във вакуума на отсъствието на решителна лидерска фигура. Той е турболидер, силова фигура, която конкурира реалния министър-председател. Атакува го по начин, по който това се прави - не се занимава с министрите“, допълни психиатърът.

„Тази сглобка е ирационално състояние на политическата власт. Всичко е възможно да се роди от тази нерационалност. Аз си мисля, че депутатският корпус не би подкрепил Пеевски да бъде министър-председател. Преди 10 години София преживя най-масовите протести, за да се противопостави на този, който нарекоха „Кой“. Тази фигура беше поканена да управлява ДАНС. Това шокира населението. Нищо не беше променено освен този „Магнитски“, който подкрепи и легитимира окончателно характера на тая фигура като напълно неприемлива. „Той се промени за добро“ без никакви следи на реалните стъпки на това подобрение и в какъв смисъл това се е случило“, каза д-р Михайлов по отношение на изказването на Даниел Лорер в предаването „Тази сутрин“ на bTV.

„Ако ще се правят евроатлантически декларации, които ще гарантират министър-председателски пост, ние сме в много голяма беда. Ние сме реторична република. Пеевски играе една игра, която предизвика. Това може да бъде видяно в медиите. Мнозина се изказват с възторг за начина, по който се държи Пеевски. Той го прави силово и категорично, което импонира на широки слоеве от населението дотам, че да го подкрепят решително, както стана с Борисов преди време. Пеевски отива нагоре, а Борисов надолу. Пеевски е своеобразно ново издание на Борисов от неговия турбопериод от началния му вход в политиката. Сега Борисов е загубил самоувереност. Даже се знае и обстоятелствата. Единият е „Магнитски“. Борисов реагира със страх и излиза в дефанзивна позиция. Пеевски е обратно. Той се справя със съдбата да бъде поставен в режима с атакуващо поведение. Той прави шеметна политическа кариера. Движи се на ръб. Това крие рискове. Опитва се да изпревари конкуренцията и да властва. Борисов е встрани, но не се радва, че конкурентът му Пеевски успява да бъде това, което прилича на самия Борисов“, каза още психиатърът.

„Докато управляват заедно, те имат да защитават собствени интереси. Властта ги държи заедно, освен и посолството. Имат пари да усвояват и да ги преразпределят на фирми“, допълни д-р Николай Михайлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    НИЩО
    ЛИЧНО, НО СЕ БОЯ МНО ГО, ЧЕ ЩЕ СИ ПРАВИ НОВИ ДУБАЙСКИ ЗЪБИ! ПРОСТО ДОМУЗЪТ СЕ УВЛЕЧЕ ПО ТЕЧЕНИЕТО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари