Проверяват се всички версии за катастрофата на туристическия автобус

1
Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов даде повече подробности за инцидента
Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов даде повече подробности за инцидента Видео: NOVA

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов даде повече подробности за инцидента

Ще бъдат разгледани всички възможни версии за тежкото транспортно произшествие с туристически автобус до свиленградското село Младиново. Това съобщи тази вечер окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов на брифинг, предаде БТА.

Инцидентът с връщащи се от почивка в Кавала, Гърция, около 40 екскурзианти стана на пътя между свиленградското село Младиново и харманлийското Дрипчево. На остър завой автобусът излиза от пътя, къса мантинелата и се обръща странично в дълбоко дере. На място е загинала жена, която е била водач на групата.

В разследването са ангажирани четирима следователи. По първоначални данни, катастрофата е станала в условията на валеж от дъжд и хлъзгав път. Най-вероятните причини са човешка грешка или техническа неизправност, уточни Стоянов.

Той добави, че пробите на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Ранени са 19 души, които са настанени в болници в Свиленград, Харманли и Хасково. Засега няма пострадали с опасност за живота. Назначени са огледи и експертизи за установяването на всички обстоятелства около инцидента, посочи Стоянов.

Колегите реагираха много бързо, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Атанас Ненков. На място веднага бяха изпратени достатъчно екипи на Спешна помощ, пожарната и полицията. За щастие, пътуващите четири деца в автобуса не са засегнати при произшествието, допълни Ненков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари