Проверяват с профилограф магистрала „Хемус“

1
Властта започна проверки за качеството на пътищата в страната
Властта започна проверки за качеството на пътищата в страната

Властта започна проверки за качеството на пътищата в страната

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков присъства на първата инспекция на АМ „Хемус“ на участък в гаранционен срок край Ябланица.

Институтът по пътища и мостове прави проверка на републикански пътища и магистрали, които са влезли в експлоатация и все още не е изтекъл гаранционният период.

По график през септември се предвижда измерване на повърхностна равност на 13 пътни участъка. Водещото при съставяне на графика е да бъдат измерени пътища, на които скоро ще изтекат гаранционните срокове, заяви министър Цеков, цитиран от БТА.

По думите му предстоят допълнителни проверки на пет мостови съоръжения, за които също изтичат гаранционните срокове, също и десет пътни участъка, за които ще бъдат взети сондажни ядки, за да се установи има ли проблеми в качеството на тези обекти. Ако се окаже, че има такива, държавата да може да предяви правата си спрямо изпълнителите.

„Това е първият тест, който е някакъв тип образна диагностика или индикатор за това дали има по-сериозни деформации и проблеми с качеството на вложения материал, за което се правят съвсем различни изпитания дали има проблеми с носимоспособност, дебелина на пътната конструкция“, посочи още министър Цеков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Пробвайте
    за карате по Хемус със разрешената скорост, при 130 км/ч колите подскачат като жаби и само водача е добре, че се държи за волана
  • 1
    1
    Дора Петрова
    Той за откриване на фалшиви профили ли служи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари