Проверяват полицаи, прикрили биячи на фирма за бързи кредити

0
Ако вината на служителите на МВР бъде доказана, прокуратурата ще ги предаде на съд
Ако вината на служителите на МВР бъде доказана, прокуратурата ще ги предаде на съд

Ако вината на служителите на МВР бъде доказана, прокуратурата ще ги предаде на съд.

Районна прокуратура – Смолян проверява действията на служители на МВР след сигнал за упражнено насилие спрямо длъжник на фирма за бързи кредити.

На 17 септември миналата година трима мъже, представители на фирма за бързи кредити, се срещнали с 51-годишен мъж от Смолян, който бил забавил последното плащане по вноска.  Тримата наобиколили длъжника и го наплюли, след което той обещал да се издължи. Малко по-късно обаче го пресрещнали пред дома му, където един от тях му ударил два шамара, пише Нов Живот.

По случая бил подаден сигнал в полицията. След извършена проверка на един от извършителите е било наложено административно наказание – глоба от 100 лева, по наредбата за опазване на обществения ред в общината. Материалите по делото обаче не били докладвани в прокуратурата.

С решение от 9 февруари Районен съд – Смолян е отменил административната санкция по наказателното постановление с наложена глоба от 100 лева, след като е обжалвана от един от извършителите. Мотивът е, че е недопустимо да се налага административно наказание за извършено престъпление.  Материалите по случая са изискани от Районната прокуратура и незабавно след получаването им е образувано досъдебно производство за извършено престъпление – опит за изнудване, придружен с причиняване на лека телесна повреда. Във връзка с констатациите по този случай районният прокурор Георги Кърпаров е разпоредил проверка и на цялостната дейност на Районното управление на МВР в Смолян през 2016 г., която трябва да приключи до 15 март.

Източник: Нов Живот
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари