Проверка на МЗ хвана в нарушение УМБАЛ „Канев“ – Русе

3
Проверката е установила нарушение по Закона за обществените поръчки
Проверката е установила нарушение по Закона за обществените поръчки Снимка: Dunavmost

Министерството на здравеопазването извърши проверка на УМБАЛ „Канев“ - Русе

Министерството на здравеопазването извърши проверка на УМБАЛ „Канев“ - Русе по сигнал за назначаването на „главен научен секретар“ и началник на отдел „Учебна и научна дейност“ в лечебното заведение, съобщиха от здравното ведомство. Докладът с констатациите от проверката е предоставен на Агенцията за държавна финансова инспекция заради установено нарушение на Закона за обществените поръчки, в частност на чл. 20, ал. 3, т. 2, според който при доставки и услуги, с изключение на услугите по Приложение № 2 – от 30 000 до 70 000 лв., възложителите прилагат реда за възлагане чрез събиране на оферти с обява или покана до определени лица.

Проверяващите са установили, че в утвърденото от изпълнителния директор на болницата разписание на длъжностите и началните заплати на УМБАЛ „Канев“, като щатни бройки фигурират позициите – „главен научен секретар“ с начална заплата 1 000 лв. и „началник на учебната и научната дейност“ с начална заплата 1 000 лв. На тези щатни длъжности обаче няма назначени служители на трудови договори, а са сключени граждански договори със срок на действие 1 година със значително по-високи възнаграждения от предвидените в щатното разписание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Аре да обясня
    Сигнала е подаден от Ася Пенчева. Съпруга на Пенчев от Еконт. Очевидно си имат някаква война със Стела Кръстева. Там "журналистическа". Щото то хвани едната, удари другата.
  • 8
    8
    Иван
    Да влезнат наистина трябва в Медика,да видят далаверите на онзи Колю и Нашето,,нарушение до нарушение,А и там бьлгарски реч почти не се чува!Какво чакате,започвай с проверки,или там не ходят,затварят си очите!
  • 19
    7
    Пак Запознат
    Медика да ги проверят за източване на Здравната Каса
  • 25
    6
    Запознат
    Да проверят Медика! Ще се хванат за главата.
  • 15
    5
    До професорите от ВИММЕС
    Да престанат да пишат молби за постъпване в университета на кандидатстудентите от селата пристигащи в Русето с пълно шест.Тъй де,нали са грамотни?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари