Протестиращи ще поискат президентът да наложи извънредно положение

2
Да поеме властта и да подпише договор с българския народ за промяна на системата на управление са другите искания на народа
Да поеме властта и да подпише договор с българския народ за промяна на системата на управление са другите искания на народа

Президентът Румен Радев да наложи извънредно положение, да поеме властта и да подпише договор с българския народ за промяна на системата на управление. За целта да се промени избирателната система, която да доведе в парламента достойни хора.

Това ще иска протестът, който се организира в неделя, заявява за OFFNews Искрен Дилов, един от инициаторите, които се опитват да помогнат на народа. Хората сами се организират, обясни Дилов. Няколко граждани ще подадем ново уведомление до Столична община и СДВР за протеста, предишното бе подадено от Граждански форум "Промяна", но те просто ни подкрепят, уточни Дилов. И допълни, че с Методи Бъчваров, подал уведомлението от името на ГФ, са заедно.

Разграничават се обаче от протеста, обявен за понеделник, във фейсбук група "Национален протест срещу безобразията в България". Те искат оставка на правителството, безредици, а ние сме за мирен протест и смяна на на цялата система на управление, обясни Дилов. 

По думите му не се предвиждат блокади на движението в София, но задръствания със сигурност ще има, особено в центъра на столицата. 

Колони от автомобили от цялата страна пристигат за обявения "Народен събор" на пл. "Княз Александър I" в 15 часа в неделя, пишеше в първото уведомление до общината и СДВР подаден от името на ГФ "Промяна". Събитието на столичния площад е с неопределен срок. 

На въпрос дали президентът Румен Радев е уведомен за исканията на протеста, Дилов отговори: Пуснали сме съобщения из фейсбук, предполагам, че той има как да се информира. Но иначе ние сме просто граждани, като какви да го информираме за исканията на народа. 

На паркинга пред бившия мавзолей да покажем на самозабравилия се "политически елит" на кого трябва да служи, а ако не да му покажем къде му е мястото!!! Без политически партии, иска се смяна на избирателната система с такава, която да даде властта на народа, съгласно чл. 1, ал. 2 от Конституцията, зове Методи Бъчваров на страницата си във фейсбук. Според събитието в социалната мрежа Национално Автошествие Смяна На Системата-Горива Данъци Застраховки..., организатор му е Протести Враца.

1,2 хиляди души са заявили, че ще отидат, още 6000 имат интерес. 

Бъчваров твърди, че организаторите на протеста ден по-късно - на 19 ноември, целят да предизвикат гражданска война. 

На страницата Национален протест срещу безобразията в България пък пише, че "ще палят стари гуми на барикадите". 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари