Протест ще блокира пътен възел "Зелен дол" на АМ "Струма"

0
Демонстрацията е организирана от жителите на пет села, които са потърпевши от затворения Покровнишки мост над река Струма
Демонстрацията е организирана от жителите на пет села, които са потърпевши от затворения Покровнишки мост над река Струма Снимка: Красимир Николов

Демонстрацията е организирана от жителите на пет села, които са потърпевши от затворения Покровнишки мост над река Струма

За утре от 15:00 часа е организиран протест, който ще блокира пътен възел "Зелен дол" на автомагистрала "Струма", предаде кореспондент на Агенция "Фокус" в Благоевград.

Организира се от жителите на пет села, които са потърпевши от затворения Покровнишки мост над река Струма.

Повече от година съоръжението е затворено заради пропадане, предизвикано от проливните дъждове през месец декември 2021 година.

В засегнатите села живеят около 5000 души, чиито път до областния център Благоевград се удължава с около 10 км заради затворения мост.

На 4-ти януари, по инициатива на зам.-министъра на МРРБ Николай Шуков, който е и бивш областен управител на Благоевград, бе проведена работна среща. На нея бяха обсъдени проблемите, които забавят строителните дейности и бяха предложени варианти за решаването им. Ден по - късно кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде пресконференция, на която обяви, че за съжаления все още няма яснота кога се очаква да започне изграждането на нов мост и предупреди, че сред хората нараства напрежение, което може да прерасне в протест, както в действителност ще се случи в неделния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари