Протест ще блокира Е-79

0
Той посочи, че протестът във Видин е част от националния, насрочен за 28 ноември
Той посочи, че протестът във Видин е част от националния, насрочен за 28 ноември

Гражданско движение „Аз обичам Видин” организира протест във Видин, във връзка с повишението на цените на винетките. Това каза Юли Петров, председател на движението.

Той посочи, че протестът във Видин е част от националния, насрочен за 28 ноември, пише FRONT

„Ние, като активно гражданско движение във Видин, винаги сме реагирали на посегателствата срещу нашите съграждани. Обяснявам защо го смятаме за посегателство. В акциза на горивата има съставка „пътен данък”. Самият акциз се облага с ДДС. Винетката също се явява един вид пътен данък. Така че виждате, че някой е решил да увеличава нещо, за което плащаме три пъти”, обясни гледната си точка Юли Петров.

Другото, с което обществото не е съгласно, според председателят на движението, е да се увеличава цената на нещо, каквото и да е с 30%, на фона на замразените доходи на населението.

Протестът е организиран за събота, 28 ноември от 13:00 часа на площад „Бдинци”. Организацията предвижда да има два лъча от протестиращи.

„Единият от тях ще е на площада, а другият ще тръгне като автошествие от бул. „Панония” В 14:00 часа двата лъча ще се съберат пред ж.п.гарата и ще блокираме главен път Е-79 за два часа – от 14:30 до 16:30 часа”, уточни Петров.

Източник: FRONT
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари