Простреляха двама събирачи на трюфели

2
Неизвестен е стрелял по мъжете, докато са били в автомобил, с който са се придвижвали в гората
Неизвестен е стрелял по мъжете, докато са били в автомобил, с който са се придвижвали в гората

Неизвестен е стрелял по мъжете, докато са били в автомобил, с който са се придвижвали в гората

Двама търсачи на трюфели са простреляни с ловна пушка в четвъртък около обед в гората на старозагорското село Люляк. Един от тях е настанен в болница без опасност за живота.

По думите на кметския наместник на село Люляк Иван Ковачев по мъжете е стреляно, докато са били в автомобил, с който са се придвижвали в гората. Единият е прострелян в областта на шията и главата и е в болница, а другият в лявото рамо и предмишницата. Стрелецът е избягал. Пострадалите живеят в съседното село Хрищени и редовно се занимават с търсене на трюфели, предаде БНР.

В гората над Люляк пристигат хора от цялата страна, за да търсят ценната диворастяща подземна гъба, разказа Иван Ковачев и допълни, че това не е първият инцидент със стрелба в гората за разпределяне на територия между търсачи на трюфели. Проверка в интернет показва, че цената им за килограм е около 1000 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Калоян
    Не е лошо, не е лошо... държавата като не може да ги усмири, сами да се редуцират
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари