Променливо време и дъждовни дни до средата на май

0
Дъжд и гръмотевици ще има и към средата на месеца
Дъжд и гръмотевици ще има и към средата на месеца

Дъжд и гръмотевици ще има и към средата на месеца

В първия ден на месец май, който е почивен за отбелязването на Деня на труда, облачността ще бъде значителна, предава bTV.

На места, предимно в планинските райони, ще има условия за валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, на моменти ще се усилва все още и повече.

Максималните температури ще бъдат предимно между 17° и 22°, в югозападните райони и по-високи.

В четвъртък – 2 май, местата с дъжд ще се увеличат, ще има и райони с гръмотевици. В петък и събота ще има условия за значителни валежи и за силни гръмотевични бури. Валежи и гръмотевици няма да липсват и в неделя и понеделник. На Великден температурите ще се повишат.

И през следващата седмица честите валежи ще продължат, но с напредването ѝ слънчевите часове ще се увеличават. Дъжд и гръмотевици ще има и след това към средата на месеца.

През първото десетдневие на май температурите ще бъдат близки до обичайните. Относително по-топло ще бъде в началото на десетдневието, а относително по-хладно – през втората половина на периода.

Снимка: bTV

Ще бъде неустойчиво, през повечето дни с повишена вероятност за валежи, придружени с гръмотевици, главно в следобедните часове. Отначало дъждовно ще е предимно в Западна и Централна България, а към 6-7 май – и в Източна. В отделни дни явленията ще са по-интензивни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари