Промени в движението по основни пътни артерии

1
Очаква се интензивен трафик в последния от почивните дни
Очаква се интензивен трафик в последния от почивните дни Видео: NOVA

Очаква се интензивен трафик в последния от почивните дни

Промени в организацията на движението по основните пътни артерии заради очаквания интензивен трафик в последния от почивните дни.

Хиляди автомобили се отправят от Халкидики към България, предава NOVA. Очакванията са трафикът да бъде интензивен на граничния пункт „Кулата” и да се образува задръстване.

От 11:00 до 21:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи към Кулата, в участъка от 105-и км на „Струма”. Леките и лекотоварните превозни средства, пътуващи към Кулата, ще се отклоняват от „Струма” по обходен маршрут от пътен възел „Благоевград – юг” по път I-1 София – Кулата, общински път Симитли – Железница и ще се включват отново в път I-1 при пътния възел при Симитли.

С промяната на организацията на движение ще бъдат осигурени две ленти за движение за пътуващите към София в отсечката от път I-1 от пътен възел „Симитли“ до „Струма“. Тежкотоварните автомобили над 12 т, пътуващи към София, ще преминават само по дясната лента на път I-1. Временната организация на движение ще осигури по-бързо и комфортно пътуване в района на Симитли, в края на трите почивни дни, посочват от АПИ и допълват, че трафикът ще се регулира от екипи на „Пътна полиция” и пътни знаци.

За осигуряване на нормална проходимост, ограничаване на предпоставките за затруднения в пътуването и задръствания в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от „Хемус“ в посока Варна на територията на област София.

Въвежда се промяна в организацията на движение и през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. В „Топли дол“ ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна. В тунел „Правешки ханове“ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от „Хемус“ при пътен възел „Правец“ по път I-3 Ябланица - Ботевград и при п. в. „Осиковска Лакавица“ да се връща на АМ „Хемус“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари