Прокуратурата в Русе внесе обвинителен акт срещу Бисер Миланов

2
Предстои насрочване на дело
Предстои насрочване на дело Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу петима мъже за хулиганство.

Обвинението срещу Бисер М., Мартин М., Виторио М., Момчил В. и Александър И. е за това, че на 12.12.2016 г. в гр. Русе, в съучастие като извършители, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като:

– на обществено място - в кафе клуб и пред магазин, намиращи се на ул. “Янтра“, отправили псувни, заплахи и обидни думи по отношение на Н. С.;

– на обществено място - на ул. “Янтра“, нанесли побой на две лица С. М. и Ю. Т., като им нанесли множество удари с юмруци и ритници в областта на тялото и главата;

Бисер М. е обвиняем и за това, че на обществено място - на ул. “Янтра“, викал, крещял, отправил псувни и обидни думи по отношение на трима униформени полицейски служители от Второ РУ – гр. Русе, като деянието му е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, изразяваща се в отказ да изпълни устни разпореждания и да се качи в полицейски автомобил, за да бъде отведен в полицейското управление и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, вр. чл. 20, от НК.

На 12.12.2016 г., около 01:25 часа обвиняемите влезли в заведение, стопанисвано от пострадалия Н.С. Мартин М. се приготвил да запали цигара, но Н. С. му казал, че пушенето е забранено. Недоволен от отказа Мартин М. започнал да се държи предизвикателно, седнал на маса и извикал останалите от групата да седнат при него. Обвиняемите започнали да отправят обиди, като се провиквали от масата, да се държат неприлично, демонстрирали явно неуважение, като не се съобразявали с направените им забележки, употребявали груби и нецензурни изрази и обиди, говорели на висок глас, така че съдържанието на разговорите им да стане достояние на всички клиенти.

Притеснен от агресивното им поведение Н. С. позвънил няколко пъти на Спешен телефон 112 и поискал съдействие от полицията, при което оператора му отговорил, че щял да изпрати патрул. Докато обиждали Н.С., групата насочила агресията си към посетител на заведението, като единият обвиняем му нанесъл удар с юмрук в лицето.Нападнатият мъж се насочил към изхода на заведението, но тогава другият обвиняем му нанесъл два удара с крак в гърба. През това време обвиняемите хванали трития пострадал и го извели навън. Когато излезли от заведението те нанесли множество удари с юмруци по тялото и главата на двамата пострадали.

След пристигането на полицейски служители Бисер М. отказал да представи личната си карта за проверка и насочил агресията си към униформените, като се държал арогантно и отправял обиди.

В момента Бисер М. и Мартин М. са в Затвора-Белене, където изтърпяват наказания лишаване от свобода по влезли в сила присъди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари