Прокуратурата ще започне проверка на министъра на финансите

0
Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров
Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров Снимка: bTV

Прокуратурата ще започне проверка на министъра на финансите Владислав Горанов.

Това каза в предаването "Шоуто на Слави" главният прокурор Сотир Цацаров. Проверката е след сигнал на зрител, че Горанов живее в луксозен апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен. По данни на зрителя апартаментът е 180 кв. м, а цената на наема според обявените на самия комплекс цени е малко над 10 евро на квадрат, или над 1800 евро на месец. За 6 години това са над 250 000 евро.

Обвинител номер едно обясни, че не знае къде живее министърът на финансите последните 65 години, но проверката ще бъде извършена, ако се окаже, че това е вярно.

Мога да ви гарантирам едно – на базата на това, което прочетохте току що, още утре такава проверка срещу господин Горанов ще стартира”, заяви главният прокурор.

По отношение на казуса за концесията на "Юлен" Цацаров обясни, че ако бездействието на отговорните институции – Министерство на околната среда и водите и на Министерски съвет продължи, това може да доведе до проверка в МС.

Но, връщайки нещата към снощи, ще кажа – до момента отговор няма. Тоест, ако отговор продължава да няма, ще трябва да се предприемат други мерки от прокуратурата, свързани с проверка за търсене на наказателна отговорност”, заяви Сотир Цацаров, като уточни, че сегашният Министерски съвет е отговорният.

"Бихме предприели разследване, ако мерки не последват. Чака се 2 или 3 месеца", допълни главният прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари