„Пълен съпорт“ от прокурорите за Бойко Борисов

1
Това е подигравка в лицето на цялото общество. Не намира доказателства онзи, който не търси
Това е подигравка в лицето на цялото общество. Не намира доказателства онзи, който не търси Снимка: БГНЕС / Архив

Това е подигравка в лицето на цялото общество. Не намира доказателства онзи, който не търси

Докато финансовият министър Горанов демонстрира часовник, премиерът Борисов непрекъснато демонстрира червен конец против уроки.

Очевидно има пиар експерти, които да съветват прокуратурата и кукловодите й. Посъветвали са ги да обявят край на разследването за подкупи на Борисов и Горанов, получавани от Божков, точно когато демонтират Паметника на Съветската армия. Да мине по-незабелязано, докато медиите и социалните мрежи дъвчат паметника.

Прословутата „такса помагане“, както казва Божков, не можела да се докаже, съобщи прокуратурата. Това е подигравка в лицето на цялото общество. Не намира доказателства онзи, който не търси, пише Иван Бакалов в e-vestnik.bg.

Значи, един човек признава тежко престъпление – обявява, че е платил над 60 млн. подкупи на Горанов и Борисов. Той го нарича изнудване и се опитва да сключи сделка, да стане защитен свидетел, за получи по-лека присъда или условна – нещо, което гледаме само по филмите, не и у нас.

В славните времена на божковите лотарии, които побъркаха населението, многомилионните приходи трябва да се обложат. Но лотарията е по-специален случай и Божков иска да се промени Законът за хазарта. Стигнал и до Борисов в това свое желание, който му е казал, че може да се уреди законът, така че да остави вратичка за избор как да плаща данъци за лотариите. Божков разказа това надълго и нашироко, дори с комикс. И после „ще помагаш“, казва Борисов и го пише в есемеси до Божков.

Най-важното доказателство е, че законът е поправен така, че да е удобен за Божков.

За целта е пратен при Менда Стоянова, шефка на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Даже има свидетел на срещите им. И тя пробутва поправката в закона. Ама никой не бил оказвал натиск на депутатите, казват от прокуратурата. Ами те са като стадо, каквото им подадат шефове на комисии, парламентарни групи. И Георги Кадиев по-рано много точно обясни за тази поправка в закона, че има двусмислена хитрост в полза на лотариите на Божков. Сега прокурорите викат, че Кадиев бил съвносител на поправките и нямало никакво изнудване. Вносителите са Менда Стоянова (ГЕРБ), Емил Димитров (от гражданската квота на ВМРО), Диана Йорданова, зам.-шеф на Комисията за финансов надзор, преди това депутат от ГЕРБ. Протоколирано е в Народното събрание. Кадиев дори директно заяви пред бТВ, че тази поправка е политическо решение на ГЕРБ, с което облекчават данъците за лотариите. И подчертава, че е имало политически чадър над Божков.

Най-тежкото обвинение срещу Божков беше, че не е платил 700 млн. лева данъци. Съдът доказа близо 300 млн. неплатени – от фирмите му, не лично от него. За останалите се водят дела. Оказва се, че по-голямата част Божков си ги е спестил, благодарение на този закон. И е платил около една четвърт – една пета пета от спестеното като „такса помагане“, както сам признава. Пак леко е минал. Само че са го задължили да издържа и Нова тв с реклами. Значи, веднъж Горанов оказва „пълен съпорт“ от страна на Комисията по хазарта. Този „пълен съпорт“ кой знае защо е обещан и от Домусчиев, по онова време собственик на Нова тв. Подписал се е, че Божков ще получава „пълен съпорт“ от Комисията по хазарта, а неговата Нова тв ще получава 20 млн. годишно реклама на лотарии – онези затрогващи клипове със Захари Бахаров. Как така един бизнесмен и собственик на телевизия обещава „пълен съпорт“ от името на държавата? Кой му го е обещал?

Прокурорите твърдят, че имало дума срещу дума – Божков признава, че носил на Горанов няколко пъти пачки в министерството. Има документи за теглене на големи суми в брой. Свидетел от хората на Божков потвърждава, че го е изпращал до входа на министерството с пачки по джобовете. Горанов отрича – срещали се в кабинета му, но били говорили само за законодателството по хазарта.

И излиза, че тия поправки в закона са от добро сърце към Божков. Никой не го е изнудвал. Есемесите са невинни дружески подмятания.

При всички тези обстоятелства, според прокуратурата, Божков лъже. Какво лъже? Признава тежко престъпление – платил е многомилионни подкупи. По закон, и който плаща, и който взима подкуп, е подсъден, извършил е престъпление. Ако ще да го нарече изнудване и „такса помагане“. Сега излиза, че той е престъпник, ама другите на които е плащал, са невинни.

Това видя или по-скоро не искаше да види българската прокуратура. За разлика от нея от Щатите виждат по-ясно и вкараха Горанов и Божков в списъка „Магнитски“ А у нас и прокурори и медии се правят на дръж ми шапката – ама нямало доказателства.

У нас, дори да заснемат двама как ачик си разменят пачки, прокурорите пак ще кажат, че няма нищо, ще обяснят, че видеозаписът не е доказателство, а ако единия свидетелства, ще го обявят за дума срещу дума.

Ако някой още се съмнява – българската прокуратура се управлява от организирана престъпна група, а много от прокурорите са активна част от тази група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Трактора
    Чакам ги тези двамцата скоро при мен! Запазил съм им места в казана!
  • 11
    1
    българин
    Господ бави, но не забравя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари