Прокуратурата ще повдигне обвинение на нападателя от Русе

5
Димитър Вачков: Полицията и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни към такива инциденти
Димитър Вачков: Полицията и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни към такива инциденти

Димитър Вачков: Полицията и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни към такива инциденти

Окръжната прокуратура в Русе разследва случая с непълнолетен младеж, за който са постъпили сигнали, че е нанесъл побой на двама свои връстници. За случая стана ясно вчера, когато в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с кадри с насилие. Това доведе и до събиране на група младежи пред дома на нападателя.

"За съжаление сме изправени пред пореден случай на насилие. Полицията и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни към такива инциденти и ще се намесват, когато имат информация за това", заяви на брифинг комисар Димитър Вачков - началник на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР в Русе, предаде БНТ.

"На 26 октомври над пострадалото лице е бил извършен грабеж и е било изнудено да се разпореди със свои вещи. Проверката по този случай е започнала незабавно. По време на работата по него пострадалото лице от грабежа и от изнудването е съобщило, че човекът, който е извършил тези действия е извършил такива действия и по отношение на много други хора", каза Вачков.

Полицията е поканила тези други пострадали лица да се явят и да дадат повече информация във връзка със случаите. Едва вчера в полицията се е явило и пострадалото момче от записа в социалните мрежи и тв канали.

"И вчера разбираме, че извършителят на това деяние през април т.г. му е нанесъл побой. Проверките по тези случаи са приключили. Има вече образувано досъдебно производство. Ще се проведе разследване за лека телесна повреда, извършена по хулигански подбуди за случая с видеозаписа от април и за извършен на 26 октомври грабеж и изнудване", обясни Вачков.

След събирането на доказателства и разпитите на пострадалите прокуратурата ще повдигне обвинение и ще бъде задържан за 72 часа и ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Нападателят вече е задържан. Видеоклип, на който се вижда как пребива с юмруци друго момче, възмути десетки хора. Късно снощи те се събраха пред блока, в който живее нападателят. Наложи се намесата на полицията, за да бъде предотвратена ескалация на напрежението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    7
    Метин
    Прокуратурата и полицията трябва да вземат мерки,живота на момчето е в опасност,тряба да го защитят
  • 10
    6
    Красимир
    Както винаги ще има ала - бала, ма после ще има "той малолетен", после, "ма те децата са тъй - ко да прайш?!", "ам то другото е виновно"....Не ви се вярва?! Ами да си спомним за Милен Цветков, после ..какъв беше...с полицайката - силиконка Симона, сега наскоро пак някой беше помел момиче. Няма връзка?! Дали? Връзката според мен е повече от очевидна. Простотия, безнаказаност, и мноооого празни приказки от разните му там "институции". Итака ще продължава и за напред, ако продължаваме да си мълчим и да псуваме де из фейса, или "инстаграм", или в някое сайтче, както тук и сега.
  • 12
    5
    До 3
    Ще има ли смекчаващи вината обстоятелства - вазелинче ?
  • 5
    4
    Николова
    Коригирайте името, моля-това е Георги Георгиев - окръжен прокурор на Русе.
  • 12
    3
    Бай Ставри
    Чакам те да дойдеш, мили мой ела при мен.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари