Прокуратурата поиска половин милион лева гаранция за свободата на Васил Божков

0
От СГП не са съгласни с определената от градския съд сума от 130 000 лева
От СГП не са съгласни с определената от градския съд сума от 130 000 лева Снимка: БТА

От СГП не са съгласни с определената от градския съд сума от 130 000 лева

Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е на свобода срещу половин милион лева парична гаранция, съобщиха от съда. Преди няколко дни градският съд определи за Божков гаранция от 130 000 лева, но прокуратурата е протестирала размера.

Жалба срещу решението на градския съд има и от адвокатите на бизнесмена, които настояват той да е на свобода без мярка за неотклонение.

Очаква се тази седмица окончателното решение да бъде взето от апелативния съд.

На 7 май Софийският градски съд пусна от домашния арест бизнесмена Васил Божков. Съдът се мотивира, че вече са минали осем месеца от задържането му.

Според съда няма опасност на свобода Божков да извърши престъпление. Няма риск и бизнесменът да влияе върху събирането на доказателства. Също така няма опасност и той да се укрие.

Божков остава на свобода под парична гаранция в размер от 130 000 лева.

В мотивите си съдът записа, че Божков има стриктно поведение от началото на ареста му, не е нарушавал мярката си за неотклонение. Неоправдана процесуална репресия би било, ако Божков остане под домашен арест, посочи съдът, предаде БНТ.

Защитата на бизнесмена, а и той самият, поиска той да бъде освободен от домашния арест без мярка или подписка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари