Прокуратурата подхвана "сватбената стрелба" в София

1
По следите на мъжът, произвел изстрели на оживени места
По следите на мъжът, произвел изстрели на оживени места Видео: bTV

По следите на мъжът, произвел изстрели на оживени места

Мъж откри безконтролна стрелба из столичните булеварди. От клип в социалните мрежи се вижда, че той стреля с пистолет в тунела, който свързва квартал „Люлин“ с центъра на София в петък вечер.

Клипът е изпратен от зрител на редакционния имейл на bTV. На кадрите се вижда как млад мъж излиза от шибидаха на луксозен сватбен автомобил и произвежда изстрели във въздуха и в близост до натоварена спирка на градския транспорт.

"Вижда се, че стрелбата не е с цел да се навреди, а е с цел забавление, което не е по-малко оневиняващо", пише зрителят.

От Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че са предприели действия по установяване на извършителя.

Кадрите проследяват движението на младоженски автомобил през центъра на София и подлеза при НДК. Отпред има линейка, затова стрелба не се вижда, но се чува.

В тунела под НДК има спирка на градския транспорт, която е изключително натоварена не само в делничните, но и в празничните дни.

Галя Янева става свидетел на случилото се, докато се вози в тролея в подлеза. „Чухме стрелба, започнахме да се оглеждаме. Като спряхме на спирката изстрелите продължиха, а две жени клекнаха на пода от страх, ако се стреля наистина да не ги уцелят“, разказа тя.

Сватбената лимузина е собственост на Адел Сахтура. 28-годишният мъж живее в столичния квартал "Гоце Делчев". Решихме да го попитаме дали той открива стрелбата и ако не, кой е мъжът, който вади оръжие посред бял ден от неговия автомобил.

В жилището не отвори никой, а съседите ни разказаха, че то всъщност не е негов дом.

Справка в Търговския регистър показва, че Адел е съдружник в голяма фармацевтична компания за производство и търговия, собственост на баща му.

В бащиния дом екипът на телевизията среща по-малкия му брат Фади Сахтура.

След сигнала до телевизията от Столичната дирекция на вътрешните работи проверяват какво е оръжието и кой натиска спуска - младоженецът или някой от гостите.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че се самосезират и образуват досъдебно производство за хулиганство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари