Прокуратурата: Бойко Рашков прави хибридна пропаганда

0
Каква е целта всеки може да си отговори сам, казва Сийка Милева
Каква е целта всеки може да си отговори сам, казва Сийка Милева Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков прави изявления, които "са пример за хибридна пропаганда чрез разпространение на фалшиви новини".

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред в."24 часа" по повод обещанието на Рашков да покаже списък с политици и висши магистрати с недекларирани сметки и имоти в чужбина.

Преди седмица вътрешният министър обяви, че високопоставен прокурор и неговата съпруга, както и хора от ВСС са сред хората, за които било установено, че не са декларирали в България, притежавани от тях авоари зад граница. На въпрос от Сашо Диков дали в този списък има магистрат с инициали И.Г., Рашков отговори: "топло".

"Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар. списъци. В тази връзка считам, че за пореден път се налага да заявя, че прокуратурата няма да позволи да бъде въвличана в предизборни политически кампании и битки", коментира днес Сийка Милева. По нейни думи изявленията на Рашков "водят до разрушаване на постигнатите съвместни резултати между ПРБ и МВР до момента, така също и до възпрепятстване на взаимодействието между тези две институции, което е в основата на борбата с корупцията и престъпността

"Каква е целта всеки може да си отговори сам", казва Милева и добавя: "За пореден път призоваваме г-н Рашков да спре да разпространението на неверни твърдения в медийното пространство. Става практика да се твърди, че някой знае нещо, но че не желае да го каже. Може би, защото в действителност няма какво да каже. В тази връзка припомняме, че във всяка правова държава този, който разполага с информация за извършено престъпление, следва да уведоми компетентните органи и най-вече прокуратурата".

Сийка Милева отбелязва, че единствено престъпността има интерес от атаки срещу съдебната система, тъй като уронват устоите на държавността. "Българските граждани ще получат пълна информация при спазване на всички нормативни изисквания", обещава говорителят на главния прокурор. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари