Проговориха жертвите на „ударната бригада на пловдивската полиция”

0
Групата се приготвили да изнасят около 500 кг марихуана, гледана законно за медицински цели, по данни на прокуратурата
Групата се приготвили да изнасят около 500 кг марихуана, гледана законно за медицински цели, по данни на прокуратурата Видео: NOVA

Наричат ги „ударната бригада на пловдивската полиция” или „Главна дирекция Трето РУ”

Работят ударно на територията на всички районни в Пловдив, както и извън границите на града и областта. Използват частните си коли и дори и униформените им служители не носят полицейска униформа, когато са изпратени да изпълняват поръчки. Използват пагона, за да нарушават закона. Като в случая със склад за съхранение на технически коноп в село Болярци - област Пловдив, разказва NOVA.

В склада, който е собственост на частна фирма, са извършени няколко кражби на марихуана. Затова и жената, която отговаря за него, заедно със сина й, често го наблюдава през нощта. Като в нощта на 5-ти срещу 6-ти април.

Жената подава сигнал до тел. 112. Сигналът е приет, но по него не е работено.

След проверката на NOVA става ясно, че автомобилът, на който жената диктува регистрационния номер, е собственост на Самуил Хаджиев-началникът на Трето РУ в Пловдив. Шофира го без притеснения до деня на ареста му.

Групата се приготвили да изнасят около 500 кг марихуана, гледана законно за медицински цели, по данни на прокуратурата. Стойността на количеството е милиони левове. Преди това полицаите тествали качеството на конопа не в специализирана лаборатория, а през известни пловдивски дилъри, които са потвърдили, че могат да продадат стоката.

Каква е хронологията на случилото се? Според източници на NOVA по-рано през деня на 5-и април секретен пост от цивилни полицаи наблюдава и обикаля района около склада. Докладват на Хаджиев дали има движение и дали влизат и излизат автомобили. Надвечер с личния автомобил на началника на Трето РУ, в извънработно време, до склада идват самият Самуил Хаджиев и лично директорът на пловдивската полиция –Йордан Рогачев. По наша информация Хаджиев носи шапка и маска, за да не бъде разпознат от камерите. Решено е да се действа, но на секретния пост е обяснено, че всичко е наред и собственикът на склада има всички надлежни разрешителни. Тази версия обаче е само за секретния пост. Разпоредено е на полицаите да се прибират и да не се занимават повече с този склад, защото всичко е законно. Рогачев и Хаджиев се връщат в Пловдив. Около полунощ началникът на Трето РУ отново идва в селото с един от най-доверените си хора, който е острие на наказателния отряд – служителят от отдел „Криминална полиция” –Атанас Качаков. Връщат се, за да извършат кражбата, която е осуетена.

Потърпевшите от склада за марихуана са твърдо решени да си търсят правата. И нещата не остават така. Прокуратурата повдигна обвинения на Самуил Хаджиев и Атанас Качаков.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари