Проф. Анна Кръстева: Големият печеливш на тези избори е президентът

0
Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, "Български възход"
Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, "Български възход" Снимка: БГНЕС

Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, "Български възход"

"Има един голям печеливш на тези избори, той е най-невидимият. Това е президентът Румен Радев. Неговото участие беше по всички възможни линии - сред тях е участието му в структурирането на политическата сцена - влиза с нов партиен проект на бившия му премиер. Като опитен политик не залагаше на една партия".

Това каза пред БНР политологът проф. Анна Кръстева, преподавател в Нов български университет. И допълни, че отговорността за сложната ситуация днес трябва да бъде поета от тези, които са свалили предишното правителство.

"Големият парадокс на ГЕРБ е липсата на коалиционен потенциал... Няма лесна рецепта за излизане от задънената улица как ГЕРБ да преодолее изолацията, в която сам се е поставил".

Политологът допълни, че "да бъдеш опозиция в кризисно време е завидна ситуация, тъй като всяка криза работи срещу управляващите, които и да са те".

"Затова ПП очевидно тласкат бившите си коалиционни партньори към същата политика, за да контрират офертите на ГЕРБ за коалиция".

Проф. Кръстева прогнозира възможна коалиция между ГЕРБ, ДПС, "Български възход".

"Политическата сцена е пълен абсурд. Лявото се изпразни благодарение на Радев и Корнелия Нинова. Няма лошо в това да се появи нов партиен субект, но ако отново той е изцяло инженерен проект на президента, ние ще се озовем в президентска република без никаква политическа логика. Ще бъде погребан политическият плурализъм".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари