Проф. Мутафчийски: Видях снимка на белия дроб на починалата от коронавирус - кошмарна е!

3
Жената отговаря на профила на всички починали по света пациенти от коронавирус, добави началникът на Националния кризисен щаб
Жената отговаря на профила на всички починали по света пациенти от коронавирус, добави началникът на Националния кризисен щаб Видео: bTV

Такава комшарна находка не съм виждал, заяви в предаването "Лице в лице" по bTV началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски по повод белия дроб на починалата днес в "Пирогов" от коронавирус жена. 

66-годишната жена е приета в крайно тежко състояние в "Пирогов". Още на прага е интубирана. Въпреки положените усилия на колегите, не бяха постигнати съответни резултати и в 15:40 часа този следобед жената почина, посочи Мутафчийски. 

Жената отговаря на профила на всички починали по света пациенти от коронавирус, добави той. 

Състоянието на съпруга на починалата също не е добро. Той е с признаци на задълбочаваща се дихателна недостатъчност, каза Мутафчийски. 

И двамата съпрузи са имали предходни заболявания. Тя е била с прекарани сърдечни операции, поради което заболяването при нея скорострелно се е развило. Кошмарна находка на бял дроб, много тежка ситуация. За съжаление в България се сблъскваме с най-тежки форми на заболяването, каза той.

В Плевен ситуацията се развива добре. В Габрово - едната пациентка, за която вчера бе съобщено, че се влошава, днес е с подобрени показатели, не я заплашва интубация, посочи Мутафчийски. 

Процесите при тези заболявания обаче са динамични, добави той. 

Медицинската сестра в Габрово е добре, каза началникът на Националния кризисен щаб.

Във връзка с последния седми случай на коронавирус в България - на лекарка, Мутафчийски посочи, че при връщането си в България (от Барселона) тя е имала грипоподобни симптоми. 

Жената в стабилно състояние идва на собствен ход и е настанена във ВМА. Няма признаци за влошаване. Тя най-вероятно боледува от 7-8 дни. Имала е симптоматика още по време на пътуването, добави Мутафчийски. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари