Проф. Коста Костов: Знаехме какво ни чака, но въпреки това приехме

6
Медицинският експертен съвет не абдикира от задълженията си, а счита, че е изпълнил достойно задачата си
Медицинският експертен съвет не абдикира от задълженията си, а счита, че е изпълнил достойно задачата си Видео: Дарик Радио

Медицинският експертен съвет не абдикира от задълженията си, а счита, че е изпълнил достойно задачата си. Ние знаехме, какво ни чака, но въпреки това, приехме. Когато времето е пупаво и професионалният дълг те зове, имаш само един полезен ход - да се отзовеш.

Така проф. Коста Костов коментира ситуацията с прекратяването на дейността на Експертния медицински съвет, сформиран от Министерския съвет.

"За 8 дни, в почти перманентно безсъние, създаде текстови интерактивен продукт, с дигитален обем от 40 мегабайта, разположен на над 400 страници, с темпо от около 50-60 стр/ден, с участие на над 50 експерти и специалисти от различни специалности, дружества, асоциации и сдружения. Нека, този, който е участвал в създаването на такъв продукт, за толкова време, с такова темпо и в този обем, да хвърли камък", написа във Facebook проф. Костов, който бе гост в Дарик Радио.

Публикуваме целият пост без редакторска намеса:

"За да няма спекулации по други медии, тук съм казал всичко, което ще бъде предадено некоректно и с перифрази.

Медицинският експертен съвет не абдикира от задълженията си, а счита, че е изпълнил достойно задачата си. За 8 дни, в почти перманентно безсъние, създаде текстови интерактивен продукт, с дигитален обем от 40 мегабайта, разположен на над 400 страници, с темпо от около 50-60 стр/ден, с участие на над 50 експерти и специалисти от различни специалности, дружества, асоциации и сдружения. Нека, този, който е участвал в създаването на такъв продукт, за толкова време, с такова темпо и в този обем, да хвърли камък. Ние знаехме, какво ни чака, но въпреки това, приехме. Когато времето е пупаво и професионалният дълг те зове, имаш само един полезен ход - да се отзовеш. Въпреки трудностите и лишенията, които те очакват.

Неотменимото достойнство и личната свобода не са обстоятелства, а качества, които формират нашите личности и са висша форма на почтеност.

Бях казал, че влизаме в експертния съвет като лекари и ще излезем като лекари.

Точно сега пациентите ни имат нужда от цялата ни енергия и съсредоточеност върху тях и ние се връщаме, за да им ги дадем."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари