Продават на търг „Поршето” на Пабло Ескобар

2
Стартовата цена на суперавтомобила е 2,2 милиона долара
Стартовата цена на суперавтомобила е 2,2 милиона долара Снимка: dpa/Luis Eduardo Noriega

Стартовата цена на лота е 2,2 милиона долара

Автомобилът Porsche, който е бил собственост на колумбийския наркобарон Пабло Ескобар, ще бъде продаден на търг от Atlantis Motor Group за няколко милиона долара. Съответната информация се появи на портала Archyde.

Това е жълта състезателна кола Porsche 911 RSR от 1974 г. Само 15 автомобила от споменатия модел са били произведени специално за Международното рали на шампионите (IROC), информира БГНЕС.

Стартовата цена на лота е 2,2 милиона долара. Високата цена на суперавтомобила се обяснява с историческата му стойност: собственикът е готов да предостави документи, потвърждаващи автентичността му.

Поршето” първоначално е принадлежало на бразилския състезател Емерсон Фитипалди, а по-късно е придобит от Пабло Ескобар. Спортният автомобил бе изпратен в Колумбия, където е бил модернизиран и е инсталирана каросерия от Porsche 935. След смъртта на наркобоса колата е предадена на САЩ и е върната в първоначалния си вид.

Пабло Ескобар толкова забогатява от търговията с наркотици, че списание „Форбс“ го нарежда на 7-о място в списъка на най-богатите хора за 1989 г. Често наричан „Краля на кокаина“, Ескобар се превръща в най-богатия престъпник в историята, след като натрупва 30 милиарда долара, докато наркокартелът му установява монопол върху търговията с кокаин в САЩ през 1980-те и началото на 1990-те години. Той е убит при спецоперация по залавянето му в колумбийския град Меделин през 1993 година. Ескобар бе издирван от САЩ, които в крайна сметка разбиха наркоимперията му. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари