Продава се Transporter, който вдига над 300 км/ч

0

Германска автокъща предлага Volkswagen Transporter T5 с двигател от Porsche 996 Turbo.

Собственикът е превърнал микробуса на истинско състезателно страшилище, което ускорява от 0 до 100 за 4.9 сек. и развива максимална скорост 311 км/ч. 3.6-литровият боксер е форсиран до 647 к.с. и 790 Нм. Мощността се предава през 6-степенна механична трансмисия, монтиран е и самоблокиращ диференциал, пише Факти.бг.

Салонът на "транспортера" също е модифициран. Шофьорското място е разположено централно като в McLaren F1, а отзад са разположени четири състезателни седалки Sparco с четириточкови колани.

За да понесе натоварванията, шасито също е доработено. Монтирано е усилено окачване H&R Racing, а заводските спирачки са заменени от шестбутални апарати Brembo и четирибутални отзад. 19-цоловите гуми са Michelin Pilot Super Sport.

"Транспортерът" е произведен през 2004 г., но каросерията е освежена с части от фейслифт версията на T5. Продавачът твърди, че въпреки възрастта микробусът е практически нов - пробегът е 25 000 км, от които само 3 800 са изминати с новия двигател.

Макар модификациите да са впечатляващи, цената от €155 000 е доста висока. За сравнение в Германия за €142 000 може да се купи чисто нов кабриолет Porsche 992 Carrera 4S.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари