Продава ли се райски газ по морето?

0
Инспектори под прикритие продължават проверките
Инспектори под прикритие продължават проверките Видео: NOVA

Много от търговците вече са преустановили продажбата на продуктите

Екипи на Комисията за защита на потребителите и Икономическа полиция стартираха проверки по Черноморието на нощните клубове за продажбата на райски газ на непълнолетни. Търсенето на тези места е предимно от млади хора, а цените варират в зависимост от количеството или големината на балоните с райски газ. Ден по-рано обаче много от търговците вече са преустановили продажбата на продуктите, предаде NOVA

В едно от денонощните заведения на плажа райски газ не се продава, но голямо търсене има дори през деня. „Търси се - предимно от младите. Предлагане при нас нямаме. Това е нещо, каквото беше с наргилетата преди. От това се интересуват предимно малките. Според мен е мода”, смята сервитьорката Никол Николова.

Инспектори под прикритие продължават проверките. За разлика от алеите на Слънчев бряг, в Бургас извън заведенията, балони с райски газ не се продават. В едно от проверените места продуктът не е открит - няма го в менютата, няма и балони на бара. Новината, че райският газ е забранен вече е известна на търговците.

„При нас райски газ и балони не се продават, но имаме доста запитвания от клиенти от това нещо. Включително ни уверяваха, че не постъпваме правилно, защото не е забранено”, посочи представител на проверено заведение.

Ако бяхме намерили такива налични количества райски газ, предлагани като услуга или продукт, следва да изискаме документи за проследяване по веригата на доставка. Тогава ще се издаде временна заповед да се спре тази услуга, докато се установи нейната безопасност”, посочи главният инспектор в КЗП-Бургас Кристина Касабова.

Екипи на Икономическа полиция ще следят и платформите за онлайн търговия, където ще се търси отговорност не само от продавача на флакони райски газ, но и от фирмите доставчици. Санкциите достигат до 25 000 лв. за нарушителите. Проверките ще продължат и през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Маринов
    Продава се вид стока,когато има кой да я купи.На едно от първите места сме на Балканите и в Европа,по отношение потребата на всички видове наркотици.Малолетни от нашето "бъдеще"засмукват както райския газ и различните други упойващи вещества,което се отразява на цялостното качество на обучението им.Зачестиха птп-тата по нашите пътища, при които голям процент като причината за тях,са употребата на алкохол и още няколко вида наркотици.За "войната" по пътищата се говори от десетилетия насам,но жертвите,паметниците до шосетата, вместо да намаляват стават все по-вече.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари