Призрачна гора в Румъния привлича туристи

1
Хоя Бачу е едно от най-странните места в Трансилвания
Хоя Бачу е едно от най-странните места в Трансилвания Снимка: X / Haunted History BC

Хоя Бачу е едно от най-странните места в Трансилвания

Гората Хоя Бачу, разположена в Северозападна Румъния, е известна със своите странни и паранормални явления. Тя е дом на изчезващи хора, духове, извънземни и други необясними феномени.

През 1968 г. военен техник (според други източници - турист) прави снимка на НЛО, скитащо около мястото, и оттогава тази гора придобива необичайна паранормална репутация в целия свят. Тази област е известна като „Бермудския триъгълник на Трансилвания“ - портал към друг свят.

Някои хора, които са минавали през тази гора, съобщават, че получават обрив по телата си, гадене и интензивно чувство на тревожност. Всичко това може да се отдаде на психосоматиката, но как да се обясни неестествено огънатите и усукани дървета и наличието на странна кръгла поляна, върху която няма растителност?

История

Гората Хоя Бачу е била известна още от древни времена. През Средновековието тя е била обитавана от влашките племена, а по-късно - от унгарците. В началото на миналия век гората започва да се променя по странен начин. Правите стволове на дърветата се извили в чудовищни извивки, а почвата обрасла с гъст мъх. Постепенно започнали да изчезват горските животни, а след тях и почти всички птици.

Според местните легенди, причината за тези промени е Влад Цепеш, известен като граф Дракула. Той е бил известен с жестоките си методи за наказание и се смята, че неговият дух все още обитава гората.

През 1940 г., след края на Първата световна война, пастир на име Бачу, заедно със стадото си от 200 овце, изчезва безследно в гората. Жителите на околността претърсват гората няколко дни, но не намират никакви следи от тях. Оттогава гората носи името Хоя Бачу, което на местния говор означава "Бачувата гора".

През годините в гората са се изгубили още няколко души. Някои от тях са намерени мъртви, а други - живи, но с психични или физически проблеми.

Едно от най-странните случаи е този на 5-годишно момиченце, което изчезва в гората през 1968 г. След 5 години детето се появява отново, но не може да си спомни нищо за изчезването си. То е облечена в същите дрехи, както когато е изчезнало, и е напълно здраво.

Гората Хоя Бачу е популярно туристическо място, но много хора я смятат за опасно. Някои посетители съобщават, че са изпитвали чувство на тревожност или страх, докато са били в гората. Други твърдят, че са виждали странни светлини или извънземни.

Няма научни доказателства, които да подкрепят твърденията за паранормални явления в гората Хоя Бачу. Въпреки това, тя продължава да привлича любопитни и търсещи силни усещания хора от цял свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гъдю съсела
    Хуя на бачу
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари