Посетителите на румънския замък Бран могат да се имунизират срещу Covid-19

0
Могат да си тръгнат с белег на рамото, вместо с белег на врата
Могат да си тръгнат с белег на рамото, вместо с белег на врата Снимка: sxc.hu

Могат да си тръгнат с белег на рамото, вместо с белег на врата

Посетителите на румънския замък Бран, за който се смята, че е вдъхновил автора на романа "Дракула", могат да си тръгнат с белег на рамото, вместо с белег на врата.

В туристическата атракция в Трансилвания бе организиран медицински център за имунизации срещу Covid-19.

Персоналът на замъка от 14-и век очаква по този начин да привлече повече посетители след сериозния удар, който пандемията нанесе на туристическите пътувания, информира БНР.

Всяка събота и неделя този месец посещенията са без предварително записване и освен да си направят безплатна ваксина, туристите може да се възползват от свободния вход за колекцията от 52 уреди за мъчения от Средновековието.

Фернандо Орозко, специалист в областта на възобновяемата енергия, разказа с усмивка за реакцията си на странното съчетание:

"И без това планирах да дойда в Брашов и да посетя замъка. И реших, че това е промоция две в едно. Мога да разгледам тази забележителност безплатно и да се ваксинирам. Това си е сбъдната мечта".

Румъния планира да ваксинира 10 милиона души до септември, но според актуално проучване румънците са най-големите противници на ваксините в Източна Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари