Приятна изненада за русенци

0

Приятно бяха изненадани вчера тези, които посетиха на Лазаровден Кооперативния пазар в Русе.

Накичени с пролетни цветя и пъстри народни носии, лазарки от Читалището при кв. Средна кула, с ръководител г-жа Веселина Маркова изпълниха песни и танци, посветени на празничния ден, предаде TVN.

Те представиха специален етюд „Куленка на пазар” с пресъздаване на миг от живота на българката от стари времена, когато е идвала петъчен ден на пазар с родна и лична продукция.

Много танци подариха будителите и радетелите на истинския български дух – самодейците от Читалище „Средна кула” и танцов клуб „Детелина”.

Сладкарска работилница „Мадлена” впечатли всички с своите сладкарски шедьоври, като една от най-продаваните беше Лятната халва с плодове, какао и орехи. Всички присъствали се насладиха на ръчните Великденски изделия на изложителите, както и на био продуктите от Био магазин „Green Touch”.

Вярва се, че в която къща пристъпят лазарки, тя ще е честита през цялата година! Преминали прага на Общински пазари – Русе, днес при нас пяха и танцуваха с цяла душа най-нагиздените и прекрасни лазарки, които винаги са добре дошли, за да поднесат обредния си ритуал, посветен на затоплящото се време, разцъфналите дървета, за здраве на стопанина, плодородието, берекета на всички – на търговци, клиенти и гости!”, каза управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук