Принц Хари пред психотерапевт: Страхувах се да не загубя чувствата към майка ми

2
Принцът определи Меган като "изключително човешко същество"
Принцът определи Меган като "изключително човешко същество" Снимка: AP

Принцът определи Меган като "изключително човешко същество"

Британският принц Хари се срещна с психотерапевта Габор Мате - създател на различни методи за справяне със зависимостите и травмите от детството, предава bTV.

Пред него Хари сподели, че винаги се е чувствал малко по-различен в семейството си и допълни, че покойната му майка - лейди Даяна, се е чувствала по същия начин.

Принцът разказа, че когато е започнал терапия в опит да излекува болките от миналото, се е страхувал да не загуби спомените за майка си.

"Едно от нещата, от които най-много се страхувах, беше да загубя чувствата, които носих за нея. Тя просто искаше да бъда щастлив“, разказва той.

Хари иска да даде безмерна обич на децата си и да избегне предаването на всякакви „отрицателни преживявания“ от възпитанието, което имал.

"Като баща чувствам огромна отговорност да гарантирам, че няма да предам нататък никакви травми или негативни преживявания, които аз самият съм имал като дете", каза той.

Херцогът на Съсекс, който сега живее в Калифорния, заявява, че не иска да се представя като "жертва" и не търси съчувствие.

Дискусията беше продължение на биографичната му книга "Резервен". Принц Хари разкри, след публикуването ѝ се е почувствал "невероятно свободен".

"Огромна тежест падна от раменете ми", сподели той пред д-р Мате и допълни, че иска чрез книгата да помогне и на други хора да преодолеят табуто върху говоренето за психичните проблеми.

Принцът сподели още, че е "безкрайно благодарен" на съпругата си Меган за това, че е променила гледната му точка, като я нарече "изключително човешко същество".

"Бях заседнал в този свят, а тя беше от друг и ми помогна да изляза", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    жоро
    наркоман проблеми имал че за това се друсал ами защо не се хвана са работиш на някой строеж да си оправиш лудата глава а подкара менделеевата таблица само лепило ме си дишал сигурно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари