Приложенията за телефон, които помагат на шофьорите

0
Има мобилни приложения, които помагат на шофьорите по неподозирани начини
Има мобилни приложения, които помагат на шофьорите по неподозирани начини

Има мобилни приложения, които помагат на шофьорите по неподозирани начини.

За три от най-интересните апликации разказаха пред нас Застраховки Русе, експертите по застраховане в града.

1. Със Safely Go водачите са по-съсредоточени в пътя

Safely Go не позволява на шофьорите да се разсейват от мобилния си телефон по време на път. Приложението е безплатно и много лесно за ползване. С него водачите избират до 3 VIP номера, от които да приемат съобщения и обаждания докато карат. На всички останали приложението изпраща автоматично съобщение, че ще отговорите по-късно, защото в момента шофирате. Има възможност да промяна на заложения текст, стига да е в рамките на стандартните 160 символа. Има и допълнителна опция, с която може да се приемат разговори от всички номера, но само и единствено когато телефонът е в hands free режим.

Освен, че предпазва шофьорите от изкушението да отговарят на обаждания и СМС-и, Safely  Go ограничава достъпа им до останалите приложения на телефона. Могат да бъдат зададени до 3 програми, които да се отварят докато сте зад волана – например навигация, карти или радио.

2. Шофьорите се обединяват срещу задръстванията с навигация от Waze

Waze е безплатно приложение за трафик и навигация собственост на Google. Предоставя информация за пътната обстановка в реално време. Предназначено е изключително за шофьори и представлява най-голямата общност от водачи на автомобили.

Всички, които са част от общността, т. е. използват приложението, допринасят за актуалността на информацията. От една страна всеки член има пасивен принос. Когато е зад волана и приложението е включено, телефонът му автоматично изпраща данни за движението. Така помага на останалите водачи от локалната общност да изберат най-добрия маршрут.

Потребителите могат да се включат активно в актуализирането на информацията за пътната обстановка в техния район като докладват за инциденти, задръствания, опасности на пътя и др. препятствия, на които са се натъкнали. Благодарение на активните потребители може също да разберете за най-ниската цена на горивото в бензиностанциите, които са ви на път. А ако имате среща с приятели, може да споделяте помежду си в реално време как се движите към уговореното място. 

3. Състезание по внимателно шофиране от EverDrive

EverDrive помага за подобряване на шофьорските умения на водачите и потребителите споделят, че оценяват високо неговата идея. Целта на създателите е да мотивират хората да бъдат по-внимателни шофьори. EverDrive използва сензорите на смартфона, за да оцени поведението при шофиране на неговия притежател. В последствие прави анализ и предлага съвети за по-безопасно каране. Информацията за предишните пътувания се пази. Така потребителите виждат как реално подобряват навиците си.

Приложението позволява да се добави и състезателен елемент. Потребителите имат възможност да се съревновават с приятели и познати или просто с други шофьори от околността. Идеята за надпревара по безопасното каране е чудесна – повишава се мотивацията и старанието! Участници печелят точки и участват в класиране. Любопитно е, че шофьорите с най-добри резултати могат да получат отстъпка от застраховката на техния автомобил. За съжаление обаче в момента е EverDrive е разработено само за САЩ.

zastrahovkiruse.com e място за контакт между експерти в застраховането с над 20 години опит и потребителите на застрахователни услуги в град Русе. Там ще получите надеждна информация и съдействие за всичко свързано със застраховането. Ще намерите и ценни съвети относно превенцията на инциденти и щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари