Прикриват смъртни случаи в болниците

0
11 смъртни случая не са докладвани на прокуратурата
11 смъртни случая не са докладвани на прокуратурата Видео: NOVA

Димитър Евлогиев е бивш главен секретар на изпълнителната агенция.

Общо 11 смъртни случая в лечебни заведения, включително и на новородени бебета, не са докладвани на прокуратурата от Изпълнителната агенцияМедицински одит”. Това показва проверка на Върховната административна прокуратура. До разследването се стигна след сигнал от бившият главен секретар на агенцията Димитър Евлогиев.

Един от фрапиращите примери, за които той сезира компетентните органи, е за мъртвородено бебе в болницата в Стара Загора миналата година, за който проверяващите констатират няколко нарушения на персонала. След това обаче случаят бил определен като „маловажен” лично от шефката на „Медицински одит” Златица Петрова.

В ефира на „Здравей, България” Евлогиев каза, че е подавал не един, а редица сигнали за нередности в дейността на агенцията.

Колегите проверяващи се оплакваха от намесата на ръководители в работата им. Екипи от по 2-3 човека констатират нарушения и всичко завършва с едно голямо нищо. После те обясняваха, че поради намеса на даден ръководител, са се въздържали да съставят актове”, каза Евлогиев.

Той поясни, че въпросната схема се осъществявала заради вътрешни правила, според които решението на проверяващите се съгласува с различни хора на ръководни длъжности.

В сигналите си съм написал, че това корупционна среда, която създава предпоставки за злоупотреби”, заяви Евлогиев.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари