Приказки за софтуерното тестване

0
Поредното събитие от инициативата Silvae’s DEVents
Поредното събитие от инициативата Silvae’s DEVents

Приказки за софтуерното тестване в третото издание на Silvae’s DEVents

На 20.04.2017 г. от 18:30 ч. в зала 2.203 на Русенския университет ще се проведе поредното събитие от инициативата Silvae’s DEVents. Този път то ще бъде посветено на софтуерното тестване, a темата е избрана след гласуване в социалните мрежи. Лекторът Александър Тодоров ще представи най-важното от основните методи за проверка качеството на кода и ще обърне внимание на някои нови тенденции в областта.

„Quality Assurance According 2 Einstein“ ще представя няколко различни идеи за това как да мислим относно софтуерното тестване и как бихме могли да подхождаме към него. Ще разгледаме теми като mutation testing, pairwise testing, автоматично изпълнение и неизпълнение на тестовете, умни среди за тестване и използване на тестовете като инструмент за мониторинг поведението на софтуера. Понеже тестването е повече мислене отколкото писане, презентацията е гарнирана с няколко цитата от великия мислител Албърт Айнщайн!

Лекторът Александър Тодоров е Senior QA в Red Hat, QA консултант на свободна практика с над 10 години и хиляди бъгове опит. Той е бивш test lead за продукта Red Hat Enterprise Linux 5, през целият му жизнен цикъл (вече е EOL). По настоящем работи като test & research engineer по различни open source проекти.

Silvae’s DEVents е инициатива на фирма Силвае Технолоджис, насочена към специалистите и почитателите на програмирането и информационните технологии като цяло. Целта й е да даде сцена за споделяне на опит, знания и ценен ноу-хау, като по този начин подкрепи активното развитие на ИТ общността в Русе. Всички събития са безплатни за посещение и отворени за дискусии.

Може да откриете събитието „Quality Assurance According 2 Einstein“ на нашата страница и във фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари