Приемът в университета на Макдоналдс най-труден в света

0
Приемът в Hamburger University на McDonald`s може да се окаже по-труден дори от този в Харвард
Приемът в Hamburger University на McDonald`s може да се окаже по-труден дори от този в Харвард

Приемът в Hamburger University на McDonald`s може да се окаже по-труден дори от този в Харвард, а университетът е по-интересен отколкото можете да си представите, пише Economic.

Интензивната подготвителна програма във филиала в Шанхай продължава една седмица и завършва с около 1 % избрани кандидати. Така тя е по-затворена дори от тази на престижни университети като Харвард, пише Business Insider.

В момента Hamburger University разполага със седем филиала по целия свят – в Оук Брук, Илинойс, Токио, Лондон, Сидни, Мюнхен, Сао Паоло и Шанхай. Планира се да отвори и осми в Москва малко по-късно тази година.

В Илинойс е първият филиал на университета. Той включва 17 зали за обучение, 3 кухненски лаборатории, салон с 300 места и 8 стаи за интерактивно екипно обучение. Тук има и исторически музей наMcDonald`s, наречен Heritage Hall, в който се пазят предмети от „златните архиви“, разказващи историята на компанията от създаването й до наши дни.

Създаден през 1961 г., Hamburger University има над 275 000 възпитаници и ще отпразнува 55-ата си годишнина следващата година.

Първият завършил випуск се е състоял от 14 студенти. Днес в университета има повече от 200 студенти в един випуск и само за тази година са завършени повече от 60 курса по Ресторантьорски мениджмънт.

Голяма част от завършилите се надяват да заемат лидерски позиции вMcdonald`s. Всъщност 40 % от старши мениджърите са завършилиHambruger University.

В университета има 16 преподаватели, работещи на пълно работно време в САЩ, които могат да преподават на 28 езика.

Въпреки името му, той е насочен към развитие на лидерските умения на студентите, постигането на бизнес ръст и е с фокус върху обслужване, качество и чистота.

По време на обучението фалшиви клиенти тестват уменията за обслужване на студентите с по-дълги и по-сложни поръчки. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари