Приемането на протоколите отново ще става в зала „ОЗК Арена“

0
Очакванията са този път обработката на данните да се случи много по-бързо и резултатите от балотажа в Русенско да са ясни още преди обед в понеделник
Очакванията са този път обработката на данните да се случи много по-бързо и резултатите от балотажа в Русенско да са ясни още преди обед в понеделник Снимка: Областна администрация

И този път приемането на протоколите от секционните избирателни комисии от региона и отчитането на изборните резултати от предстоящия балотаж в неделя ще става в многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена” в Русе

 В ход е подготовката на съоръжението, като от „Информационно обслужване“ АД са вече на място и предприемат необходимите мерки за безпроблемно протичане на процеса и навременното подаване на информация към Централната избирателна комисия. Съвместно с Районната избирателна комисия бе съставена детайлна план-схема за движение в залата.

Очакванията са този път обработката на данните да се случи много по-бързо и резултатите от балотажа в Русенско да са ясни още преди обед в понеделник. Областният управител Борислав Българинов е категоричен, че се прави всичко възможно за пресичане на опитите за купуване на гласове. „Мерките, които се предприемат през последните месеци от служебното правителство са достатъчно красноречиви. Те са гаранция за това, че вотът няма да бъде купен и гласът на българите ще бъде чут.“, коментира още той.

Същевременно в Арената е осигурено и достатъчно голямо пространство и съответно са въведени всички необходими противоепидемични мерки. На място ще има възможност и за провеждане на пресконференции. Разпределени са и функциите между останалите компетентни институции. Борислав Българинов заедно със заместника си Синан Хебибов, главния секретар на Областна администрация – Русе Симеон Иванов и експерти по подготовката и провеждането на изборите уточниха последните подробности по организацията. Ще има възможност и за наблюдение на процеса през цялото време.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната.

Припомняме, че залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари