Днес в Русе пристигат изборните бюлетини

0
Веднага след разтоварването бюлетините и изборните книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация – Русе, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с денонощна полицейска охрана
Веднага след разтоварването бюлетините и изборните книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация – Русе, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с денонощна полицейска охрана Снимка: БГНЕС / Архив

Днес между 11.30 и 12.00 часа се очаква в Русе да пристигнат 418 000 бюлетини за предстоящия на 14 ноември вот 2 в 1

209 000 от тях са предвидени за редовните избори за президент и вицепрезидент, а другите 209 000 са за извънредните избори за народно събрание. Те ще бъдат посрещнати на място от ръководството на Областна администрация и Районната избирателна комисия.

Припомняме, че изборите тази неделя ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите само при възникване на проблем с електронните устройства. В подвижните секции, както и в тези за избиратели поставени под задължителна карантина или изолация, ако има такива, ще се гласува с хартиени бюлетини. На практика доставените бюлетини подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласува машинно и на 110% в останалите. Самите машини се очаква да бъдат докарани в Русе в събота. Идеята е те да бъдат доставени в секционните избирателни комисии в следобедните часове заедно с другите материали. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата.

Веднага след разтоварването бюлетините и изборните книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация – Русе, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с денонощна полицейска охрана. Създадена е организация те да бъдат предоставени на общините от региона в максимално кратки срокове, съгласно всички изисквания на хронограмата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари