Подготвят ОЗК "Арена" за изборите в неделя

1
Залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия
Залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия Снимка: Областна администрация

Започна подготовката на многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена” в Русе за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии и отчитането на изборните резултати от предстоящия 2 в 1 вот в неделя

Областният управител Борислав Българинов настоя за промяна в организацията на движение и обработка на данните в Арената. Идеята е продиктувана от това, че предстоящите избори са безпрецедентни в историята на страната, тъй като за пръв път ще се гласува машинно за президент и парламент.

Съвместно с районната избирателна комисия бе съставена детайлна план-схема за движение в залата. Същевременно се предприемат и всички възможни допълнителни мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Разпределени са и функциите между компетентните институции.

Българинов заедно със заместник областния управител Синан Хебибов, главния секретар на Областна администрация – Русе Симеон Иванов и експерти по подготовката и провеждането на изборите уточниха последните подробности по организацията. Ще има възможност и за наблюдение на процеса през цялото време. Освен това се цели и осигуряване на достатъчно голямо пространство и съответно спазване на противоепидемичните мерки. На място ще има възможност и за провеждане на пресконференции. По-късно през деня или утре се очаква да се проведе и симулация на целия процес.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната.

Припомняме, че залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия. Предвидено е там да се извърши и отчитането на резултатите в преброителни пунктове на „Информационно обслужване“ АД.

Искам да се предприемат всички необходими мерки, така че област Русе отново да е сред водещите в страната по организация и провеждане на изборите. Правим всичко по силите си с институциите, така че да не се допуснат обструкции, които да попречат на изборния процес.“, коментира Българинов. Той бе категоричен, че се работи и активно по въпроса за пресичане на всякакви опити за търговия за гласове. „Предизборната кампания в областта се проведе и приключи успешно, без инциденти и сериозни нарушения. Призовавам всички русенци в неделя да излязат и да гласуват за по-доброто бъдеще на региона и страната.“, допълни още Българинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари